V

Van Doorne

Van Doorne rent sneller voor War Child

Raised

10.000
200% reached of total of €5.000

Van Doorne rent de Marathon voor War Child gedurende de TCS Amsterdam Marathon in oktober. De TCS Marathon is een geweldige ervaring door de straten van Amsterdam, onder de passage van het Rijksmuseum, kilometers langs de Amstel, de ronde door het Vondelpark en uiteraard de start & finish in het Olympisch Stadion. Deze fysieke prestatie doe je niet alleen voor jezelf, maar laten we dit ook doen voor de kinderen in oorlog.

Waarom War Child?
Op dit moment groeien 200 miljoen kinderen op in conflictgebieden. Het geweld waarin zij leven heeft veel impact op hun mentale gezondheid. Kinderen vertonen daardoor vaker angst, zijn verdrietig, zijn teruggetrokken of gaan sociale interactie uit de weg. War Child focust op de veerkracht van kinderen en werkt met hen op meerdere vlakken. Want leren omgaan met je emoties lukt pas als je je veilig voelt, en zonder scholing zijn jouw toekomstkansen alsnog beperkt. Daarom combineert War Child in hun werk psychosociale ondersteuning met onderwijs en bescherming. Ze zorgen spelenderwijs ervoor dat kinderen in staat zijn hun nare ervaringen te verwerken en hun angsten te overwinnen. Zodat de kinderen opnieuw beseffen dat er voor hen een heel mooie toekomst ligt! Daarnaast evalueren zij hun programma’s en sturen ze bij indien nodig. Ze werken ook samen met andere organisaties om miljoenen kinderen te bereiken met hun op onderzoek gebaseerde programma’s.

Samen maken we het verschil!
Er is veel werk te doen. Maar dat kunnen ze niet alleen, daar is hulp bij nodig. Dankzij onze sportieve inzet kan War Child nog meer essentiële kinderbescherming, onderwijs en psychosociale hulp bieden aan kinderen in oorlog. Let's do this!