Follow the coast etappe 87. 100 km hardlopen

Viktor en Richard zetten hun beste beentje voor!

Raised

755
151% reached of total of €500

Omdat ieder kind het verdiend om kind te zijn, lopen wij op 13 maart 2024 100 kilometer hard aan de Zuid-Portugese kust.

Omdat elke ochtend kinderen opstaan met angst voor raketten. Omdat het aantal kinderen dat wordt getroffen door oorlogsgeweld iedere dag groeit. Omdat er voor kinderen in Gaza, Oekraïne, Somalië of Soedan iedere dag opnieuw een confrontatie is met de werkelijkheid. Om kinderen die oorlog meemaken vaak 's-nachts geen oog dicht doen.

En omdat die kinderen in oorlog een nieuwe start verdienen. Een plek waar ze weer even kind kunnen zijn. Waar ze met creativiteit en beweging leren omgaan met hun angst, verdriet en boosheid.

Daarom, gaan Viktor en Richard uit Grootebroek op woensdag 13 maart 100 kilometer hardlopen aan de Zuid-Portugese kust. Ze proberen hiermee aandacht te vragen en geld in te zamelen voor stichting Warchild. Die stichting zorgt er daadkrachtig voor dat kinderen 's-ochtends kunnen opstaan zoals kinderen horen op te staan. Zoals gelukkig de kinderen van Viktor en Richard kunnen opstaan. Zorgeloos, met zin in een nieuwe dag. Lekker spelen en de wereld ontdekken.

Viktor en Richard lopen die 100 km als onderdeel van de langste estafetteloop ooit. Op initiatief van een tweetal Belgen lopen hardlopers in estafettevorm de complete kustlijn van Europa. Iedere dag opnieuw een etappe van 100 km. Hierbij wordt zoveel als mogelijk de natuurlijke kustlijn van Europa gevolgd. Iedere dag start een nieuw team. Een estafette om aan te tonen dat een schijnbaar onmogelijke opdracht uitgevoerd kan worden. stap voor stap, dag voor dag, land voor land. Gezamenlijk wordt de kustlijn van Europa bedwongen. En in het geval van Viktor en Richard ook om aan te tonen dat elk kind het verdiend om kind te zijn.

De afgelopen maanden hebben Viktor en Richard in wisselende weersomstandigheden honderden kilometers gemaakt in West-Friesland en de rest van Nederland. Op 13 maart starten ze om 07:00 in de ochtend op het strand van Portimão om vele uren later in het honderd kilometer verderop gelegen Faro te eindigen. Wil je meer weten over de estafetteloop? Kijk op www.followthecoast.com.

 


View all

is 100 KM lopen een gek idee?

05-03-2024 | 20:54 Hour
Omdat elke ochtend kinderen opstaan met angst voor raketten. Omdat het aantal kinderen dat wordt getroffen door oorlogsgeweld iedere dag groeit. Omdat er voor kinderen in Gaza, Oekraïne, Somalië of Soedan iedere dag opnieuw een confrontatie is met de werkelijkheid. Om kinderen die oorlog meemaken vaak 's-nachts geen oog dicht doen. En omdat die kinderen in oorlog een nieuwe start verdienen. Een plek waar ze weer even kind kunnen zijn. Waar ze met creativiteit en beweging leren omgaan met hun angst, verdriet en boosheid. Daarom, gaan Viktor en Richard uit Grootebroek op woensdag 13 maart 100 kilometer hardlopen aan de Zuid-Portugese kust. Ze proberen hiermee aandacht te vragen en geld in te zamelen voor stichting Warchild. Die stichting zorgt er daadkrachtig voor dat kinderen 's-ochtends kunnen opstaan zoals kinderen horen op te staan. Zoals gelukkig de kinderen van Viktor en Richard kunnen opstaan. Zorgeloos, met zin in een nieuwe dag. Lekker spelen en de wereld ontdekken. Viktor en Richard lopen die 100 km als onderdeel van de langste estafetteloop ooit. Op initiatief van een tweetal Belgen lopen hardlopers in estafettevorm de complete kustlijn van Europa. Iedere dag opnieuw een etappe van 100 km. Hierbij wordt zoveel als mogelijk de natuurlijke kustlijn van Europa gevolgd. Iedere dag start een nieuw team. Een estafette om aan te tonen dat een schijnbaar onmogelijke opdracht uitgevoerd kan worden. stap voor stap, dag voor dag, land voor land. Gezamenlijk wordt de kustlijn van Europa bedwongen. En in het geval van Viktor en Richard ook om aan te tonen dat elk kind het verdiend om kind te zijn. De afgelopen maanden hebben Viktor en Richard in wisselende weersomstandigheden honderden kilometers gemaakt in West-Friesland en de rest van Nederland. Op 13 maart starten ze om 07:00 in de ochtend op het strand van Portimão om vele uren later in het honderd kilometer verderop gelegen Faro te eindigen. Wil je meer weten over de estafetteloop? Kijk op www.followthecoast.com.