Keyp it up!

Sophie de Wildt

Opgehaald

1.100
146% bereikt van mijn streefbedrag € 750

https://keypitup.nl

Door de verkoop van mijn zelf ontworpen keyring wil ik geld ophalen voor de kinderen in oorlogsgebieden.

Ik heb een kerstactie bedacht voor mijn project van school: Service & Action.

Met mijn slogan: "Keyp it up", wil ik de kinderen in oorlogsgebieden moed inspreken dat ze blijven doorgaan of dromen en geloven in een mooie toekomst.

De spelling "keyp" heb ik bewust gekozen; hierin zit het woord key (dat sleutel betekent). De sleutel naar een betere toekomst voor de kinderen van War Child projecten, maar ook de sleutel(s) die de supporter van mijn actie aan zijn of haar keyring zal hangen. De symboliek van de ring is de samenleving waar we in leven. Doordat mijn keyrings worden gekocht (misschien als kerstcadeau), helpen we de kinderen in oorlogsgebieden.

Ik realiseer mij dat ik het goed heb, samen met vele leeftijdgenoten om mij heen. Wij vieren feestelijkheden in december en hoeven ons in principe weinig zorgen te maken. Wij kunnen iedere dag naar school, we kunnen sporten en plezier maken wanneer we maar willen.

Voor de kinderen in oorlogsgebieden is dit zorgeloze leven niet zo vanzelfsprekend, zij kunnen soms niet eens meer naar school of zijn dierbaren verloren door de oorlog. Zij moeten weer vertrouwen durven krijgen in de ander en in hun eigen toekomst.

Door mijn bijdrage aan War Child, kan ik ervoor zorgen dat de projecten voor deze kinderen kunnen blijven draaien en om er voor te zorgen dat mijn leeftijdgenoten daar kunnen werken aan hun mooie toekomst.

De productie van mijn keyring wordt gedaan in het atelier van Omar Munie. Hij is een bekende tassenontwerper, maar kent de zorgen van een kind in een oorlogsgebied ook uit eigen ervaring.

In zijn jeugd is Omar met zijn familie naar Nederland gevlucht en heeft hier kunnen bouwen aan een prachtige toekomst, door in zijn dromen te blijven geloven. Naast dat hij mooie tassen ontwerpt, biedt hij een kans aan mensen die willen werken aan hun toekomst, door zich in zijn atelier verder te ontwikkelen.

Ik ben super trots op wat Omar doet en dat hij mijn initiatief heeft omarmt door mijn ontworpen keyring te willen produceren. Dit doen we van de mooiste restjes leer die ik zelf uit heb gekozen, zodat we met een duurzame gedachte bezig zijn aan mijn project.