R

Rotary 100 jaar

Rotary Voorhout zet zich in voor Warchild!

Raised

0
0% reached of total of €2,500

Dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. Dat laat Rotary Voorhout niet aan zich voorbij gaan en koppelt een goed doel aan dit feestelijke feit. De gouveneurs van de verschillende Rotary districten in Nederland fietsen een landelijke estafette en alle Rotary clubs doen daar aan mee. Op 28 oktober fietst Rotary Voorhout om 12.00 uur met de districtsgouverneur mee naar Noordwijkerhout.

Elk district heeft een eigen aandachtsgebied gekregen met als doel geld op te halen voor een goed doel naar keuze! Vanuit het aandachtsgebied “Vrede en Conflictbeheersing” heeft Rotary Voorhout gekozen voor War child.

Anno 2023 een doel dat helaas zeer actueel is door de oorlog in Oekraïne en geweld en conflicten in Congo, Jemen, Afghanistan, Ethiopië en Syrië.

Het belangrijke werk van War Child moet worden voortgezet en daarom zamelt Rotary Voorhout geld in zodat kinderen in oorlogsgebieden op hen kunnen blijven rekenen! Want kinderen zijn sterker dan oorlog stelt War Child. Kinderen beschikken namelijk over een enorme veerkracht. Zingend, spelend en dansedn versterkt War Child deze veerkracht. Zo zijn kinderen in staat hun nare ervaringen  te verwerken en te overwinnen ze hun angsten. Dit kan War Child niet alleen en daarom komt Rotary Voorhout in actie.