Trainen, trainen, trainen

08 July 2019 20:15

 Ja, leuk! De Kilimanjaro beklimmen. Gaaf hoor. Mooie uitdaging. Staat ook nog op mijn bucket list. Veel succes! Zijn jullie al aan het trainen? 

Dit is een greep uit de reacties die wij veel horen. Ja, tis zeker gaaf, spannend, uitdagend, bijzonder en we hopen ontzettend leuk. En ja, we zijn zeker begonnen met trainen. Oke leuk, maar wat houdt dat in...trainen.

In mijn (Marloes) geval betekend dat nog een paar keer extra trainen in de week naast wat ik al deed. Sinds mei 2018 ben ik na een aantal jaren niet sporten begonnen met 1 hardlooptraining per week. Daarnaast liep ik dan zelf nog een keer hard. Sinds oktober 2018 sport ik eens in de week met een personal coach en werk ik aan conditie en kracht. Dus ik sportte drie keer in de week en in maart 2019 was ik zover dat ik de circuitrun in Zandvoort mee kon lopen van 12 km. Omstreeks deze tijd kwam ook de beslissing om mee te lopen naar de top van de Kili voor War Child. Het paste eigenlijk wel op de weg die ik ingeslagen was.

Mijn personal coach heeft voor ons een heel schema opgesteld om straks goed voorbereid richting Afrika te gaan. Dat houdt in dat we minstens drie maal per week een wandeling van minimaal een uur moeten maken. Daarnaast wil ik blijven hardlopen, want begin september doe ik nog mee aan de Haarlemmermeerrun (10 km) en eind september aan de Dam tot damloop (16 km). Dus ik moet nog even blijven rennen. Wilma en ik trainen nu ook af e n toe samen als extra trainingsmoment met mijn personal coach.

Wilma wandelt heel veel. En ook sinds een aantal weken doet zij eens in de week lekker in de buitenlucht aan bootcamp. Wilma is veel in Frankrijk en ik denk dat daar de meeste meters worden gemaakt. Lopend naar de bakker (8km) en weer terug. Lekker uiteten in de middag en daarna terug lopen (13 km) en als er visite is dan lopen zij ook gezellig mee. Zo blijft iedereen in beweging.

Ondertussen houdt dit in dat we soms wel 5 keer in de week sporten. Niet dat dat altijd gewaardeerd wordt door de lieve mensen om ons heen, maar we zijn ZO gemotiveerd en we willen ZO graag de top halen dat we gewoon niet te stoppen zijn.

Dus dat houdt trainen in. We hopen dat we met deze goede voorbereidingen straks tijdens de tocht ook nog kunnen genieten van de omgeving en ervaring en dat we niet alleen maar bezig zijn met overleven.

Een goede voorbereiding is het halve werk.