GOEDVOLK

GETEKEND VOOR HET LEVEN.

Raised

8,212
82% reached of total of €10,000

Je beste vriend, de bomen langs de weg naar school, je lievelingsjuf en speelgoed laat je achter. Je komt uit een benarde situatie, hebt dagen gelopen, in bussen gezeten met niks meer dan je dekentje van thuis, mensen kwijtgeraakt en dingen gezien die je nooit had moeten zien. Weg uit de oorlog. Weg uit de crisis. Weg van huis. Je bent vluchteling. Maar je bent ook gewoon nog maar kind.

In de documentaire Getekend voor het Leven laat ik, Quinty Misiedjan, zien hoe gevluchte kinderen toch kind blijven in een omgeving vol onzekerheid, angst en geweld. Ik ben naar Jordanië en Colombia gegaan, en heb een asielzoekerscentrum in Nederland bezocht om in het dagelijkse leven van de gevluchte kinderen te duiken. En ondanks deze kinderen altijd worden neergezet alsof ze zwaar in de put zitten, heb ik gezien hoe ontzettend krachtig ze zijn. Met de juiste hulp kunnen kinderen prima de draad weer oppakken.

Wat ik al zei: met de juiste hulp. Daar heb ik jou voor nodig. Met zijn allen kunnen wij een verschil maken.

Kom daarom in actie, dan doe ik dat ook. Doe iets waar je goed in bent. En nog belangrijker, wat je leuk vindt. Organiseer een sponsorloop met je school, ga voor heitje voor een karweitje of kook voor je hele familie en geef ze op het eind van de avond de rekening. Klik op ik wil in dit team en meld jouw actie aan.