Van Doorne

Van Doorne rent van Dam tot Dam voor Warchild

Raised

10,000
250% reached of total of €4,000

De spanning vlak voor de start, kippenvel op je armen als je die duizenden voetstappen in de IJtunnel hoort, de duizenden mensen die je aanmoedigen op weg naar Zaandam en die laatste zware maar lonende meters naar de finish! Wat een uitdaging. Als Van Doorne gaan we samen de Dam-tot-Damloop lopen in september! Het grootste hardloopfeest in Nederland, waarbij je start in Amsterdam, finisht in Zaandam en zelfs door de IJ-tunnel rent. Deze sportieve uitdaging doen we niet alleen voor onszelf, maar we willen ook impact maken voor anderen. Ook dit jaar lopen we daarom weer voor War Child.

Waarom War Child?
Op dit moment groeien 230 miljoen kinderen op in conflictgebieden. Het geweld waarin zij leven heeft veel impact op hun mentale gezondheid. Kinderen vertonen daardoor vaker angst, zijn verdrietig, zijn teruggetrokken of gaan sociale interactie uit de weg. War Child focust op de veerkracht van kinderen en werkt met hen op meerdere vlakken. Want leren omgaan met je emoties lukt pas als je je veilig voelt, en zonder scholing zijn jouw toekomstkansen alsnog beperkt. Daarom combineert War Child in hun werk psychosociale ondersteuning met onderwijs en bescherming. Ze zorgen spelenderwijs ervoor dat kinderen in staat zijn hun nare ervaringen te verwerken en hun angsten te overwinnen. Zodat de kinderen opnieuw beseffen dat er voor hen een heel mooie toekomst ligt! Daarnaast evalueren zij hun programma’s en sturen ze bij indien nodig. Ze werken ook samen met andere organisaties om miljoenen kinderen te bereiken met hun op onderzoek gebaseerde programma’s.

Samen maken we het verschil!
Er is veel werk te doen. Maar dat kunnen ze niet alleen, daar is hulp bij nodig. Dankzij onze sportieve inzet kan War Child nog meer essentiële kinderbescherming, onderwijs en psychosociale hulp bieden aan kinderen in oorlog. Let's do this!