T

Wandelen langs de Brandgrens voor War Child

Thomas More Hogeschool

Raised

130
129% reached of my target amount €100
0% Achieved from my goal 5 km

In het kader van het Project Vrijheid en de Opleidingslijn Wereldwijsheid, waarbij we belang hechten aan zorg voor de (onbekende) ander, is er een hulpactie op touw gezet. Het gaat om een actie voor War Child, een organisatie die zich hard maakt voor kinderen die in oorlogsgebieden moeten leven. We gaan Wandelen langs de Brandgrens voor War Child.

Om het bombardement van Rotterdam van 14 mei 1940 te blijven herdenken is het straatoppervlak van Rotterdam opgesierd met LED-armaturen met daarin een icoon die oplicht als het donker wordt. In de icoon herkent men het beeld van Zadkine, de Verwoeste Stad, een huis dat in vlammen opgaat en een Heinkel, de Duitse bommenwerper die tijdens het bombardement werd ingezet. De LED-armaturen markeren de brandgrens, het gedeelte van Rotterdam dat tijdens voornoemd bombardement werd verwoest.

Doordat we gesponsord langs de brandgrens wandelen snijdt het mes aan twee kanten: we houden de herinnering aan een zeer ingrijpende en belangwekkende historische gebeurtenis levend en we zorgen dat kinderen in oorlogsgebieden onderwijs en mentale hulp krijgen.

Sponsoren kan op twee manieren: via de website (zie link hieronder) kan een bedrag gedoneerd worden met een minimum van €5, of via een Tikkie (zie link 2 hieronder) met een minimum van €1. Uiteraard kan dat anoniem, maar via de website kan ook een afzender kenbaar gemaakt worden. Op vrijdag 30 april wordt bekend gemaakt welk bedrag we tot dat moment bij elkaar hebben gelopen. Later in het jaar worden we bijgepraat door mensen van War Child zodat we weten wat er met het geld is gebeurd.

 

Link naar de Website

https://school.voorwarchild.nl/actie/thomas-more-hogeschool

 

Link 2 naar Tikkie

https://tikkie.me/pay/WarChild/nPjNhd1uNB6BmjjJi81tkT

 


View all

Wandelen langs de Brandgrens van Rotterdam

15-04-2021 | 10:19 Hour
In het kader van het Project Vrijheid en de Opleidingslijn Wereldwijsheid, waarbij we belang hechten aan zorg voor de (onbekende) ander, is er een hulpactie op touw gezet. Het gaat om een actie voor War Child, een organisatie die zich hard maakt voor kinderen die in oorlogsgebieden moeten leven. We gaan Wandelen langs de Brandgrens voor War Child. Om het bombardement van Rotterdam van 14 mei 1940 te blijven herdenken is het straatoppervlak van Rotterdam opgesierd met LED-armaturen met daarin een icoon die oplicht als het donker wordt. In de icoon herkent men het beeld van Zadkine, de Verwoeste Stad, een huis dat in vlammen opgaat en een Heinkel, de Duitse bommenwerper die tijdens het bombardement werd ingezet. De LED-armaturen markeren de brandgrens, het gedeelte van Rotterdam dat tijdens voornoemd bombardement werd verwoest. Doordat we gesponsord langs de brandgrens wandelen snijdt het mes aan twee kanten: we houden de herinnering aan een zeer ingrijpende en belangwekkende historische gebeurtenis levend en we zorgen dat kinderen in oorlogsgebieden onderwijs en mentale hulp krijgen. Sponsoren kan op twee manieren: via de website (zie link hieronder) kan een bedrag gedoneerd worden met een minimum van €5, of via een Tikkie (zie link 2 hieronder) met een minimum van €1. Uiteraard kan dat anoniem, maar via de website kan ook een afzender kenbaar gemaakt worden. Op vrijdag 30 april wordt bekend gemaakt welk bedrag we tot dat moment bij elkaar hebben gelopen. Later in het jaar worden we bijgepraat door mensen van War Child zodat we weten wat er met het geld is gebeurd.   Link naar de Website https://school.voorwarchild.nl/actie/thomas-more-hogeschool   Link 2 naar Tikkie https://tikkie.me/pay/WarChild/nPjNhd1uNB6BmjjJi81tkT