Op de top van Afrika!

22 januari 2023 08:49

Beste supporters,

Wat was het een avontuur om die Kilimanjaro te beklimmen!

De reis begon in de jungle, het landschap ging over in exotische bomen en mooie vergezichten. Vanaf de 3000m lag het tempo steeds lager omdat de lucht steeds ijler werd. De beruchte barranco wall hebben we beklommen (met handen en voeten) en na 5 dagen bereikten we ons kamp op de 4600m.

Helaas konden een aantal mensen niet meedoen met de toppoging vanwege de hoogteziekte, waaronder mijn vriend Atin.

We werden om 23u gewekt en begonnen om middernacht te lopen: we moesten nog bijna 1300m stijgen om de top te halen. Het was afzien: in het donker, in de kou, in de ijle lucht (och, zo misselijk geweest) uren achter elkaar stijgen. Maar toch, om 06.50u s'ochtends stonden we op de top van Afrika! Wat een euforisch moment!


Vervolgens moesten we dezelfde dag 2000m dalen en ook de dag erna hebben we vele uren gedaald. We zijn gelukkig allemaal weer veilig beneden gekomen.

Wat maakte het extra bijzonder? Alle ontmoetingen met de gidsen en de porters (33 in totaal voor een groep van 8 toeristen). Wat een geweldige lieve mensen met zo veel ervaring, mede dankzij hen was het erg geslaagd.

Wij zijn nu aan het nagenieten en aan het uitrusten op Zanzibar. Bedankt voor jullie support voor mij en voor War Child. Het was daardoor nog een extra bijzondere onderneming!

Lieve groeten,

Nienke