Koop het boek en steun War Child

Luit S. Draaisma

Raised

128
12% reached of my target amount €1,000

Still to go:

Op 21 oktober 2022 is door Boekscout het eerste deel van de trilogie 'De Kruisvaarder' uitgegeven. Dit eerste deel heet 'Jonge Honden'. Het is een fictief verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de derde kruistocht. De hoofdpersoon is de pientere Harold Herardszoon en hij groeit op in kasteel IJsselpoort waar zijn vader kapitein is van het kasteelgarnizoen. Samen met IJsbrand, de zoon van de kasteelheer Storm van IJsselpoort, beleeft Harold allerlei avonturen en hun vriendschap is enorm hecht. Door het stellen van soms te moeilijke en/of onwenselijke vragen aan de broeders van het nabije klooster en door zijn impuslieve gedrag, komt Harold regelmatig in de problemen, maar hij weet zich er steeds weer uit te redden. Als Harold 20 jaar is, treedt hij in de voetsporen van zijn vader en gaat tegen wil en dank met Storm op de gevaarlijke onderneming van de derde kruistocht.

'De Kruisvaarder' is een verhaal van moed en trouw, liefde en haat, vriendschap en verraad.

Vanaf het begin der tijden voeren mensen al onderling oorlog. Toch wordt vroeg of laat weer een vrede gesloten, maar dan is alle leed en ellende en alle kommer en kwel al geschied. Bovendien kent een oorlog alleen maar verliezers. De trauma's werken nog jaren door, voor zover ze nooit verdwijnen. Vooral de impact voor kinderen is niet te beschrijven.

HET IS BETER VREDE TE SLUITEN VÓÓRDAT JE EEN OORLOG BEGINT!!

MijN opbrengst van het boek (mijn royalty's) doneer ik aan War Child. Met elk boek dat u koopt doneert u 2 euro aan War Child.

Helaas is dit niet direct te zien bij het opgehaalde bedrag, omdat bij aankoop de royalt's direct worden overgemaakt naar Boekscout en die betaalt het eens per jaar, in de maand januari, uit aan War Child.

Het boek kan worden besteld bij uitgeverij Boekschout via deze link

Webwinkel Boekscout.nl: Luit S. Draaisma - De Kruisvaarder - Deel 1 Jonge Honden

 

DEEL 2  'VER VAN HUIS'  IS UITGEGEVEN.

Het weergaloze vervolg van de Kruisvaarder. In dit tweede deel bedenkt Isabel een plan, zodat Mathilde dicht in de buurt van haar kindje kan blijven. Gerlof komt terug uit Aken omdat zijn grootvader het niet meer aankan en blijkt toch nog voor een verrassing te zorgen. Tijdens de slag in de buurt van Jaffa slaat voor Harold het noodlot toe, maar blijkt Saladin meer te zijn dan de gevreesde leider van de moslims. De verschillen, maar zeker ook de overeenkomsten tussen christenen en moslims worden steeds duidelijker en dat brengt de daaruit voortvloeiende verandering van gedachten met zich mee. De derde kruistocht eindigt zonder de herovering van Jeruzalem, maar voor sommigen met totaal onverwachte gevolgen.

De inmiddels 70-jarige auteur schreef deel 2 van de Kruisvaardertrilogie tijdens het verloop van de oorlog in Oekraïne. Zijn toch al grote betrokkenheid bij de omstandigheden van kinderen in oorlogsgebieden nam daardoor enorm toe. Voor hem blijft het onvoorstelbaar wat mensen elkaar aandoen en als het dan ook nog eens om kinderen gaat, overstijgt dat zijn voorstellingsvermogen. Kort voor de uitgave van dit deel explodeerde het tussen Israël en de Gazastrook. Andermaal leverde dat afgrijselijk beelden op. Door zijn opbrengst van deze trilogie te doneren aan Warschild hoopt hij iets voor oorlogskinderen te kunnen doen, al is het nog zo weinig.

Ook deel 2 kan worden besteld bij uitgeverij Boekschout via deze link

Boekscout: De Kruisvaarder van Luit S. Draaisma