De berg op voor War Child

Katja Van Doorn

Raised

505
21% reached of my target amount €2,400

Een droom uit 2015 verwezenlijken in 2022? Voor mij hopelijk haalbaar. Hoeveel kinderen in oorlogsgebieden hebben een droom om echt onbevangen kind te kunnen zijn met voldoende bescherming, onderwijs en (mentale)steun? Dit is zonder War Child bijna niet haalbaar. Kinderen kiezen niet voor oorlog, het overkomt ze.

Ik heb jaren geleden heel bewust gekozen om War Child te steunen. En nu wil ik de uitdaging aan gaan, om me in te zetten om de Kilimanjaro te beklimmen. Dit zal zeker niet makkelijk zijn (pole-pole; 7 dagen...) maar die top van 5895 m bereiken, staat niet in verhouding met het (dagelijks) afzien voor de oorlogskinderen.

Vanaf nu dus knetterhard trainen, maar vooral ook jullie steun vragen om te doneren. Alle donaties gaan rechtstreeks naar War Child.

In 2015 heb ik een machtige ervaring gehad om op de motor rond de Kilimanjaro te rijden en die besneeuwde top te zien. Wat zou het toch fantastisch zijn om in februari 2022 op het dak van Afrika te staan met een super rijk gevoel dat ik alles heb gegeven voor de oorlogskinderen, om de oorlog een beetje uit hun koppies te krijgen.

Alvast ontzettend bedankt dat je de tijd hebt genomen om het doel wat ik heb, te lezen en mogelijk te helpen realiseren.

Lieve groeten,

Katja v Doorn

 

23 september 2021

In januari zouden drie groepen ‘Kili-Challengers’ in Tanzania de Kilimanjaro beklimmen. Als onderdeel van deze uitdaging zouden ze geld ophalen voor War Child. Vorige week hebben we echter met pijn in het hart moeten besluiten dat gezien het huidige negatieve reisadvies vanuit de Nederlandse overheid – de War Child actie niet kan plaatsvinden. Op dit moment wordt door War Child medewerkers, vanwege voorzorg en veiligheid, niet gereisd naar onze programma landen. Het staat dan ook haaks op ons beleid om tegen overheidsregels in toch deze Kili-Challenge door te laten gaan. Natuurlijk betreuren wij dit zeer. Allereerst vanwege de kinderen in onze programma’s die we met deze actie kunnen ondersteunen, maar zeker ook voor de tientallen deelnemers die met heel hun hart hadden gekozen om deze uitdaging aan te gaan voor en met War Child. De huidige projecten kunnen gelukkig nog doorgaan voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar geld blijft hard nodig.

Ik blijf mezelf wel inzetten voor kinderen in oorlog! Omdat het nodig is, nu zelfs meer dan ooit. En ik ga deze uitdaging niet uit de weg, daarom ga ik door! En de berg, die loopt niet weg.. Daarom is het plan om in februari 2022 op de 50 e verjaardag van Esther v Seters, samen op de top van de Kilimanjaro aan te komen! 

Heb je hier nog vragen over? Stuur. bel, mail of app me. Of ga naar de Kili-Challenge FAQ pagina.