J

Benefietvertoning Zomer Zonder Mama | zondag 3 maart

JOCO Media

Raised

1,412
94% reached of my target amount €1,500

Om geld in te zamelen voor de inwoners van Jemen die al lange tijd in een afschuwelijke noodsituatie proberen te overleven, organiseert actiegroep ‘Ik Kom In Actie Voor’ in samenwerking met producent JOCO Media en regisseur Sanne Vogel op zondagmiddag 3 maart een benefietvertoning van de telefilm Zomer Zonder Mama bij FC Hyena. De complete opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan War Child Jemen, want net als Rana uit Zomer Zonder Mama moeten de kinderen in Jemen omgaan met situaties waarvan je hoopt dat geen enkel kind ze hoeft mee te maken.

Na de vertoning van Zomer Zonder Mama gaat Ricky Koole in gesprek met regisseur Sanne Vogel, hoofdrolspeler Katrien van Beurden, War Child directeur Tjipke Bergsma en jonge hoofdrolspelers Polleke van der Sman en Nuraan Darwish.

Kaarten zijn verkrijgbaar via FC Hyena: https://fchyena.nl/films/zomer-zonder-mama.
LET OP: FC Hyena zal de opbrengsten van de kaartverkoop na afloop van de vertoning via deze pagina doneren aan War Child. Kaarten zijn dus NIET te koop via deze pagina.

OVER ZOMER ZONDER MAMA

Omdat haar moeder als oorlogsverslaggever naar Syrië is, brengt Suzan de zomervakantie door bij haar oma. Ze sluit er vriendschap met de Syrische Rana, die in een tijdelijk AZC woont. Ze blijken meer overeenkomsten te hebben dan hun lievelingssmaak ijs en helpen elkaar in hun zomer zonder mama.

Zomer Zonder Mama kwam tot stand in het kader van Telefilm met de steun van CoBO en KRO-NCRV. Het is één van de zes eigentijdse, verrassende Telefilms die vanaf 18 februari uitgezonden worden bij Zapp op NPO3, waarbij kinderen vanaf zes jaar mee kunnen kijken.

OVER HET DOEL

Katrien van Beurden, een van de hoofdrolspelers uit de film, heeft ‘Ik Kom In Actie Voor’ opgericht, een actiegroep die zich vrijwillig inzet om voor een urgente situatie zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen. Tot en met 29 juni zetten ze allerlei acties en events op om de kinderen in Jemen te ondersteunen, die zich midden in een humanitaire crisis bevinden. Daarnaast vragen ze iedereen ook actievoerder te worden. Zo ontstaan er momenteel allerlei burgerinitiatieven: kinderen die met koekjeskramen de straat op gaan, benefiet boks-events, bejaarden die soep maken voor hun medebewoners en bedrijven en artiesten die evenementen organiseren.

Iedereen kan een actievoerders pagina aan maken en geld ophalen via https://acties.warchild.nl/actiejemen. Via deze pagina kun je ook doneren.

PROGRAMMA

16.00u inloop
16.30u start film
17:40 start nazit
18:00 einde zaalprogramma

TICKETS

15 euro, via https://fchyena.nl/films/zomer-zonder-mama
De volledige opbrengst van deze vertoning gaat naar WarChild Jemen