A

LANDELIJKE HULPACTIE VOOR GAZA!

Artsencollectief Hulpactie voor Gaza

Raised

6,435
42% reached of my target amount €15,000

Landelijke Hulpactie van Nederlandse artsen voor Medische Noodhulp in Gaza

Nederlandse artsen vragen gezamenlijk aandacht voor de medisch humanitaire ramp die zich voltrekt in Gaza. Zij organiseerden daarom een landelijke hulpactie voor de medische zorg met als doel om maatschappij en politiek te mobiliseren om toegang tot medische zorg in Gaza mogelijk te maken. Deze landelijke hulp actie is wegens de grote urgentie verlengd!

Met deze actie doen de arten een landelijke oproep om aandacht te blijven vragen voor de medische nood en tegelijkertijd vragen zij om te doneren aan noodhulp organisaties die actief zijn in het conflictgebied, zoals War Child.

U kunt via deze pagina doneren aan het werk van War Child in Gaza.

 

Wat doet War Child in GAZA

De aanhoudende bombardementen en het eindeloze geweld maken het leven van kinderen in Gaza ondraaglijk. Naast water, voedsel en medicijnen hebben kinderen dringend mentale eerste hulp nodig om hen door deze continue chaos te leiden.

Noodhulppakketten

Er is een schrijnend tekort aan van alles, waardoor onze focus momenteel voornamelijk ligt op het uitdelen van noodpakketten, waar mogelijk altijd gecombineerd met mentale noodhulp.

Ondanks de enorme uitdagingen is dit wat we nu kunnen doen:

  • Inkoop en distributie van voedselpakketten en schoon drinkwater;
  • Uitdelen van hygiënepakketten voor vrouwen en meisjes en babypakketten voor zwangere vrouwen en net bevallen moeders;
  • Tijdens het uitdelen van deze pakketten organiseren we recreatieve activiteiten voor kinderen zodat ze even de stress van zich af kunnen schudden;
  • Op een aantal plekken lukt het om TeamUp activiteiten te organiseren waar we door middel van spel- en bewegingsactiviteiten psychosociale steun aan kinderen bieden;
  • Ook geven we op afstand (online) mentale trainingen aan de teams van onze partners zodat ze zelf hun heftige ervaringen kunnen delen, maar ook leren hoe hun teams mentaal op de rit te houden;
  • Waar mogelijk registreren we kinderen die hun ouders zijn verloren of kwijt zijn geraakt, zodat hulp voor deze groep kinderen opgezet kan worden.

Psychosociale eerste hulp

"De impact van oorlog op kinderen in Gaza is onbeschrijfelijk, zegt Ernst Suur, directeur War Child Nederland. "Kinderen sterven van de honger vanwege de zeer beperkte toegang tot hulp”. Zodra de veiligheid het toelaat en er voldoende toegang voor hulpverleners mogelijk is, gaan we direct met onze partnerorganisaties aan de slag. Dit betekent dat we dan op structurele basis kinderen echt de mentale hulp kunnen geven die zo nodig is. Op een vast tijdstip, op een veilige plek. Het is van levensbelang dat we deze hulp zo snel mogelijk bieden, om ernstige mentale problemen op langere termijn te voorkomen.

Ons werk is noodzakelijker dan ooit. Maar er is in Gaza nu vooral een schrijnend tekort aan alles.  

Enkelen voorbeelden van hoe uw steun kan bijdragen aan onze (mentale) noodhulp.

  • €30 - 1 noodhulppakket*
  • €60 - 2 noodhulppakketten
  • €150 - 5 noodhulppakketten


*Een noodhulppakket bestaat uit voedsel, schoon drinkwater en het bieden van mentale noodhulp.