Alle gemeentes van Nederland

Justus B. (Gaul !)

( Member of team: Gaul! )

Raised

400
100% reached of my target amount €400
100% Achieved from my goal 6 km
Closed You can't donate anymore

In eigen land. De Coronapandemie houdt ons in eigen land. Grenzen zijn dicht. In 2020 en 2021 geen voorjaarsklassiekers voor mij in België. Geen Parijs-Roubaix. Jammer. Maar overkomelijk. Ondanks enkele beperkingen leven we in vrede en welvaart. Gelukkig kunnen we wel in eigen land fietsen. Mijn challenge is om door alle gemeentes van Nederland te fietsen. Eigen land te ontdekken. Langs dorpjes komen waar ik nog nooit van heb gehoord: ooit van het plaatsje 'Raar' gehoord? Of in gebieden waar ik niet snel kom: Zeeuws-Vlaanderen, Flevoland, Noord Limburg... 346 van de 352 gemeentes heb ik de afgelopen 2 jaar gereden. Nog 6 te gaan! Den Helder, en de Waddeneilanden. Oei! Die veerpont! Lukt het me dit jaar alle eilanden aan te doen? Een mooi streven, toch? Of heb ik ook 2022 nodig? We zullen het zien! Ik zet deze sponsoractie op, omdat niet iedereen in eigen land vrij is om te doen wat hij wil of kan. Oorlogen gaan door. Nu ook journalisten niet veel reizen, komt weinig in het nieuws. Toch lijden veel mensen door andere mensen. Jemen, Afghanistan, Syrië, Congo, Ethiopië, Burkina Faso, Zuid-Soedan, Nigeria, Venezuela, Mozambique: voorbeelden van gewapende conflicten, hongersnoden, humanitaire rampen. Nog niet te spreken van de impact van Corona waar ook ter wereld: kinderen die hun vader of moeder verliezen door dit genadeloze virus. Kinderen zijn de dupe. In hun eigen land. Of als vluchteling in ons land. War Child helpt kinderen. We willen zo veel mogelijk kinderen helpen. Streven is om geen kind alleen te laten staan. En dat is ten tijde van de Coronapandemie een opgave. Wereldwijd kwam er ook bij War Child teams een ongekende dosis flexibiliteit en creativiteit los. Activiteiten werden aangepast en in rap tempo kregen veel kinderen online onderwijs en psychosociale steun. Op gepaste afstand konden War Child hulpverleners toch dichtbij komen. Naast Corona hebben ook de zware explosies in Beiroet laten zien dat de War Child hulpverleners snel kunnen handelen. Het stof was nog niet neergedaald of honderden kinderen in shock deden al mee aan de speciale psychosociale activiteiten van WarChild. In Nederland werkt War Child samen met andere goede doelen om gevluchte kinderen een nieuwe structuur te geven in hun nieuwe omgeving (dwz de azielzoekerscentra in NL) om zo de nare ervaringen een plek te kunnen geven en weer even kind te laten zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. Internationaal zet War Child zich blijvend in voor kinderrechten in oorlog. Ik fiets omdat ik een vrij kind kon zijn en mijn eigen weg kon kiezen. Ik vraag aandacht voor de kinderen die dat geluk niet kennen. Wil je mij sponsoren om hen te helpen? Ik fiets voor Gaul! Ik steun War Child. Justus

Veni Vidi Vlieland 14-11-2021 | 19:44

De laatste gemeente van Nederland ! Heerlijke herfstrit (6-9 graden, windkracht 4). 120 km. Feestdag. (elke gemeente telt als 1 km)

Schiermonnikoog 24-10-2021 | 10:37

Gezellige gezinsrit op MTB rond het eiland. Route van 34 km door de natte kwelders levert kletspoten op. Even aanzetten voor een duin leidde tot een gebroken ketting; binnen een kwartier leverde Soepboer me een nieuwe huur-mtb. Well done. (elke gemeente telt als 1 km)

Terschelling 15-10-2021 | 13:00

Sightseeing kriskras over het eiland: 103 km tussen veerboot-heen (aankomst 13:15) en veerboot-terug (vertrek 17:30). En in de lichte regenbui met tegenwind in t laatste uur de gedachte krijgen dat ik geen lekke band moet krijgen. Ha ha, een dagje fietsen op een eiland is opeens minder ontspannend ;-) (elke gemeente telt als 1 km)

Ameland 28-08-2021 | 19:16

Gezellige gezinsrit rond het eiland met heel veel traptreden naar de top van de vuurtoren ;-) In totaal 59,5 km (elke gemeente telt als 1 km)

Den Helder en Texel 01-05-2021 | 12:00

(elke gemeente telt als 1 km) Weektotaal DH en Texel: 353 km in 4 ritten.


View all
Veni Vidi Vlieland 14-11-2021 | 19:44
Schiermonnikoog 24-10-2021 | 10:37