Oddballs richting Normandië

Micha Korst

Raised

415
83% reached of my target amount €500

Oddballs en Warchild op reis naar Normandië,
Op 6 juni 1944 kwamen vele helden in Normandië aan land tijdens een van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarmee de bevrijding van Europa gestart was. Een jaar later was het een feit, Europa was bevrijd. Nu, 75 jaar later herdenken wij nog altijd wat er zich toen heeft afgespeeld. Zo zie je maar weer wat voor impact oorlog op de mensheid heeft.
En dan te weten dat er vandaag de dag nog altijd oorlog gevoerd wordt in landen niet eens zo heel ver van huis. Oorlogen waarbij kinderen worden ingezet om te vechten. Moet je voorstellen wat voor impact het op de kinderen moet hebben als wij nu, vandaag de dag nog altijd herdenken wat er 75 jaar geleden plaatsvond, terwijl vele van ons nog niet eens geboren waren. Met onze actie willen wij het verleden verbinden met het heden. Daarom steunen de Oddballs Warchild. Je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar krijg je de oorlog ook uit een kind?
Wij van de Oddballs zetten ons tijdens dit evenement in om funding te werven voor Warchild zodat deze kinderen beter, sneller en frequenter geholpen kunnen worden.
De Oddballs is een groep vrienden die allen een authentiek WW2 voertuig hebben en op verschillende plaatsen aanwezig zijn om de Tweede wereldoorlog, de slachtoffers en de veteranen te herdenken. Wat ons bindt is onze passie en onze vriendschap.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.