Op naar de top van de Kilimanjaro voor War Child! :)

Irene G

Raised

1.749
79% reached of my target amount €2.200

Hi! 

Lief dat je een kijkje neemt op mijn actiepagina. :) Benieuwd naar mijn reden cq. motivatie voor deze actie?

Zoals sommigen van jullie weten ben ik inmiddels een paar jaar betrokken bij VluchtelingenWerk en - op dit moment - als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ik ben daardoor heel veel situaties tegengekomen die mij voor altijd zullen bijblijven. Hele mooie, maar ook hele schrijnende. Zo denk ik regelmatig terug aan een tekenende casus die aan bod kwam tijdens een project voor vluchtelingkinderen in Nederland. De vrijwilligster nam voor haar huisbezoeken telkens diverse kinderspeeltjes mee. Dit keer met het thema vervoermiddelen. Het kindje raakte van slag toen de vrijwilligster een speelgoedvliegtuigje tevoorschijn haalde. Waar een vliegtuig voor een iemand als ik, toen ik kind was en ook nu nog, een teken is van vrij bewegen, reizen, vakantie, iets positiefs - is dit voor veel kinderen die een oorlogsituatie meemaken cq. meegemaakt hebben niet het geval: voor dit kindje was het een teken van gevaar! Een kind dat elke keer, ook in het veilige Nederland, nog schrikt en alert is wanneer er een vliegtuig over vliegt, bang dat er bommen uit vallen.. Hartverscheurend.

"Elke oorlog is an sich een oorlog tegen kinderen." Iets wat Eglantyne Jebb een eeuw geleden (1919) inspirerend verwoordde: "All wars, whether just or unjust, disastrous or victorious, are waged against the child." Deze zin is vandaag de dag helaas nog steeds toepasselijk. Momenteel zijn er wereldwijd bijna 71 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld; ongeveer de helft hiervan zijn kinderen (<18 jaar). Het is met geen pen te beschrijven hoe erg is het is wat al deze onschuldige kinderen zien, horen en meemaken, en mogelijk heel hun leven meenemen. Graag zou ik iets voor hen betekenen. Jij misschien ook? Vanuit VuchtelingenWerk en het Rode Kruis probeer ik een (weliswaar mini) bijdrage te leveren aan ondersteuning van vluchtelingkinderen in Nederland. Ik zou echter ook graag iets doen voor kinderen die zich op dit moment nog in een conflict- of oorlogssituatie bevinden; daarom kom ik in actie voor War Child.

In januari 2022 probeer ik Kilimanjaro te beklimmen. Naast dat dit voor mij persoonlijk een bijzonder mooi avontuur zal zijn, ga ik deze fysieke en mentale uitdaging primair aan om geld in te zamelen voor de unieke projecten van War Child. Een kind hoort niet thuis in oorlog, nooit. Maar zo lang dit helaas wel realiteit is, voert War Child diverse projecten uit, gericht op bescherming (safe space), psychosociale hulp (ontwikkeling, traumaverwerking), en onderwijs. Al het ingezamelde geld gaat direct naar deze projecten (de kosten voor reis en expeditie betaal ik uiteraard zelf), en komt dus goed terecht. Mijn streefbedrag is 2200 euro, maar elke euro meer is natuurlijk meer dan welkom! Hoe gaaf zou het zijn om richting een bedrag van 5895 te gaan; de hoogte van de Uhuru peak..

Steun jij mijn actie, en daarmee War Child, en daarmee kinderen in oorlog- en conflictsituaties, door middel van een donatie? :)

PS Delen is zeer welkom.

Liefs, Irene

Update: ik had me begin 2020 aangemeld voor de Kili-Challenge van WarChild van januari 2021. Vanwege Corona was dit aanvankelijk uitgesteld naar september 2021. Ook dit kon vanwege Corona helaas nog niet doorgaan. Op dit moment is het vanuit WarChild nog niet mogelijk om een nieuwe datum te plannen. De organisatie is wereldwijd genoodzaakt om activiteiten on-hold te zetten en kiest er derhalve vanuit ethisch oogpunt voor om op dit moment geen expeditie te organiseren. Een besluit dat ik erg respecteer. De oorlog- en conflictsituaties gaan echter helaas door.. De kinderen kunnen alle steun nog steeds, of juist extra, goed gebruiken! Vandaar dat ik en een aantal andere deelnemers er voor kiezen om zelf met Mountain Network op expeditie te gaan: niet met WarChild, maar wel vóór WarChild. De expeditie zal, onder voorbehoud van coronaontwikkelingen, plaatsvinden in januari 2022. 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.