DIY Challenge: alle MTB Routes van Deventer tot Ruurlo op 1 dag

Hugo Brand en Hans van Burk

( Lid van team: Gaul! )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1.000 (116%)


Onze Do It Yourself Challenge: een hele dag mountainbiken, 180km op de lokale routes van Deventer t/m Ruurlo. Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Hans van Burk

‘Wat moet ik met mijn fiets in lockdown?’

Deze vraag stelde ik mijzelf in de herfst van 2020, toen de verscherping van de maatregelen zich weer aantekende.

Hoe blijf je jezelf uitdagen op de fiets, wanneer het fietsen in groepen niet meer mag, de buitenlandse bergen buiten bereik zijn en wielerkoersen niet doorgaan?

Ik heb het dichterbij gezocht, zowel in wat ik doe als met wie.

In 2020 zijn de lokale mountainbikeroutes in de omgeving van Zutphen en Lochem grootschalig aangepakt, waarbij vele kilometers fraaie singletracks zijn aangelegd. De route Lochem staat zelfs in de top 5 van MTBroutes.nl. Mijn buurman Hugo van enkele huizen verderop bleek elke zondagochtend te mountainbiken, en ik ben vaak met hem op stap gegaan.

Tevens bleek ik het nodige aan mijn techniek te kunnen bijschaven en heb me aangemeld bij de lokale Zutphense wielervereniging ETP. Daar hebben ze de beschikking over een verlicht wedstrijdparcours voor veldrijden en mountainbiken. Een hele goede manier om diezelfde bocht, die je net niet lekker aansnijdt, 15x te oefenen op één avond om meer vertrouwen in je techniek en je materiaal te krijgen.

En tja, het materiaal. Die oude aluminium hardtail fiets van 7 jaar oud. Het materiaal verdient eigenlijk ook wel een upgrade en die is er gekomen in de vorm van een carbon full suspension cross country race machine deluxe.Hugo Brand

De lockdown biedt diverse uitdagingen, maar helaas niet op het sportief vlak. De nieuw aangelegde mountainbike routes in de omgeving geven op zondagochtend een mooie escape, maar geen grote uitdaging. Het hardlopen opgepakt, en dat bracht wat nieuw sportief vertier. Maar het is toch geen fietsen ;-).  Nog steeds op zoek naar die sportieve uitdaging Corona-tijd bleek Hans hiervoor de voor de hand en dicht bij huis liggende oplossing te hebben.... 


 


Met bovenstaande ingrediënten kwam onze DIY Challenge tot stand: mountainbiken, op de lokale MTB routes hier in de Achterhoek.


Want waarom zouden we alle routes tussen Deventer en Ruurlo van ± 180km niet op 1 dag kunnen rijden?


Want waarom zouden we deze toffe uitdaging niet koppelen aan een goed doel, namelijk geld voor War Child inzamelen?

Want hoewel het coronavirus ons nu in ons dagelijkse leven beperkt, leven wij wél in vrijheid. En dat al 75 jaar lang. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook voor kinderen niet. Want op dit moment groeien 160 miljoen kinderen op in oorlog. Wereldwijd. Ze maken de meest afschuwelijke dingen mee en worden tegelijkertijd ook door het coronavirus bedreigd. WarChild zet zich in om al deze kinderen weer kind te laten zijn.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 11-04-2021 | 19:52 Top idee. Het is al beschamend dat er nog oorlogen zijn, maar helemaal dat onschuldige kinderen hiervan het slachtoffer worden. Succes met die 180 km, serieuze uitdaging 👍🏻🚀
€ 50 11-04-2021 | 19:42 Succes Hansie en Hugo, mooi doel!
€ 10 11-04-2021 | 19:41 Heel veel succes! M’n donatie eerlijk verdeeld tussen jullie en Paul/Jorrit en Geert 😊 go for it!
€ 180 11-04-2021 | 10:51
€ 25 11-04-2021 | 10:47 Succes buurmannen!